ПП-ДБ ще сезира Прокуратурата по казуса с Пловдивския панаир. Това обявиха депутати от коалицията по време на брифинг в НС, предаде репортер на "Фокус".

По време на изявлението стана ясно, че в понеделник, когато е бил крайният срок за жалба срещу овладяването на Пловдивския панаир,  кметът на Пловдив е бил в отпуск, изпълняващият длъжността е бил командировка в София, а директорът на правна дирекция, е бил болничен.

"Следващите стъпки ще включват сезиране на прокуратурата най-малко за възможна безстопанственост. Отново виждаме как се пропускат възможности да се защити обществения интерес именно от тези, които следва да го защитят. Пак се изпуска срок за обжалване, някой е в болничен, трети е в отпуска, друг е взел дълъг обяд. Надяваме се прокуратурата да си свърши работата поне този път", заяви депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

Депутатите искат министърът на културата да ускори процедурата по даване на Международен панаир - Пловдив - статут на недвижима културна ценност от национално значение.

По думите на Минчев даването на такъв статут, ще предотврати евентуалното събаряне и застрояване на Пловдивския панаир.

Според Йордан Иванов политическото доверие от кмета на Пловдив Здравко Димитров е свалено, за да се свали отговорността от партия ГЕРБ и изрази притеснение добави, че: "Почетният консул на Руската федерация Георги Гергов може да събори палатите и да построи 350 дка централна градска част на реката в жилищен комплекс".