ПП-ДБ ще настоява за изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев и на служебния вътрешен министър Калин Стоянов за това какви са били причините да се повиши защитата на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. Това заяви заместник-председателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов във връзка с поставения от него въпрос по-рано днес към президента Румен Радев за това охранява ли се дома на лидера на ГЕРБ от снайперисти, предаде репортер на "Фокус"

"Единственото, което съм установил, е, че снимките са достоверни. Не може да не се постави този въпрос, а дали някой не иска, и по какъв начин, да се намеси в този процес (бел. от ред. - за съставяне на правителство), въздействайки върху сигурността на председателя на партията мандатоносител", каза Атанас Атанасов.

Попитан за реакцията на президента Радев за информацията, той каза: "От отговора на президента разбрах колко е пестелив, както се прави в случая. Като не искат да ви отговорят, означава "Прав сте, но не искам да ви отговарям", заяви Атанасов. 

Лидерът на ДСБ коментира още, че въпросът бил от изключителна важност и намекна, че на "Балканите се случват такива неща", без обаче да уточнява какво има предвид. Той обаче не отхвърли възможността за външна намеса.

Атанасов каза още, че е бил потърсен от хора, които по думите му са заемали високи постове в държавата, за да го попитат защо темата не е била обсъждана от парламента.