"И ние, също като вас журналистите, нямаме повече информация, но недоумяваме как хем не е задържана, хем е задържана. Не знаем как институция като КПКОНПИ може да задържа човек толкова дълго време". Това каза депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер за директора на Агенция "Митници" Петя Банкова, предаде репортер на "Фокус"

"Това, което виждаме в последните дни, е конституционно влакче на ужасите", коментираха на брифинг народните представители от ПП-ДБ Даниел Лорер, Мартин Димитров и Васил Пандов.

"Ние от продължаваме промяната ще сезираме Конституционния съд за спрените пари от Бюджета за болницата в Котел. Те са готови да съсипят държавата, за да ударят министри, което не харесват", заявиха от ПП-ДБ, които внасят жалба в Конституционния съд заради приетите мерки за финансова стабилност. "Отново ставаме свидетели на държавен бюджет, който е първо гласува, приет и саботиран, заяви Даниел Лорер. Според Мартин Димитров целта на ГЕРБ е била да ни изпратят на едни "безсмислени" избори.

На журналистически въпрос към края на брифинга относно това дали Делян Пеевски е най-голямото зло за България, Даниел Лорер и колегите му запазиха мълчание и си тръгнаха.