Отново наркомани и алкохолици зад волана установи МВР, показва информацията от специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

8576 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената 

Извършен е контрол на 10 825 водачи и пътници. Съставени са 2355 фиша и 615 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 12 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол –петима от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, седем - с над 1,2 на 1000, а един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем водачи, четирима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода "линеен контрол" са проверени 2612 МПС и 2950 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 618 фиша и 135 АУАН. Установени са двама водачи да шофират след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а трима - с над 1,2 промила. Двама  са засечени да управляват моторно превозно средство под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16 часа.