8809 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Това сочат междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, предоставени от МВР.

Извършен е контрол на 11 555 водачи и пътници. Съставени са 2388 фиша и 489 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 9 от тях от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, а един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, четирима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода "линеен контрол“ са проверени 2682 МПС и 3196 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 814 фиша и 107 АУАН. Установен е един водач да шофира след употреба на алкохол с над 1,2 промила. Един е засечен да управлява моторно превозно средство под въздействие на наркотични  вещества или техни аналози.