Отново хванаха пияни и дрогирани на пътя. Това става ясно от междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, предоставени от МВР.

8594 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 021 водачи и пътници. Съставени са 2454 фиша и 626 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, седем - с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а един е отказал да бъде тестван.

От обобщените данни по метода "линеен контрол“ са проверени 2099 МПС и 2369 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 711 фиша и 128 АУАН. Установени са двама водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Един шофьор е засечен зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16 часа.