На 16 май 2023 г. ще се проведе откриваща конференция по проект "Разработване на електронни административни услуги и внедряване на допълнителни функционалности в автоматизирани информационни системи в МВР“, съфинансиран от Европейския съюз и Европейския социален фонд чрез Оперативна програма "Добро управление“.

Основната цел на проекта е повишаване степента на автоматизация на предоставяните към момента автоматизирани електронни услуги от МВР и подобряване на процеса на обработката им, както и въвеждането на нови автоматизирани електронни услуги и надграждане на съществуващите функционалности на Портала за автоматизирани електронни услуги на МВР. Очаква се неговото изпълнение да допринесе за повишаване на ефективността и достъпността на услугите на МВР за гражданите и бизнеса, както и за подобряване на административното обслужване и намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса.

Проектът се реализира на цялата територията на Република България.

Проект "Разработване на електронни административни услуги и внедряване на допълнителни функционалности в автоматизирани информационни системи в МВР“, се осъществява с финансовата подкрепа на ОПДУ 2014-2020 и съфинансиран от Европейския съюз чрез ЕСФ.