Близо 40 кг марихуана откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 02.03.2023 г. на пункта в посока към Република Турция пристига влекач с полуремарке с българска регистрация. Шофьорът – български гражданин, заявил, че пътува от България за Турция без товар и няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в матраците на леглата за почивка в шофьорската кабина са открити 64 полиетиленови пакета, машинно запечатани и вакуумирани, съдържащи суха зелена тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 39.550 кг на стойност 158 200 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на товарния автомобил е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура -Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо водача.