В "Спешна помощ" Пловдив събраха 159 подписа под искания на работещите там. Предстои среща с министъра на здравеопазването, инициирана от КТ "Подкрепа". Работещите в Центъра за спешна медицинска помощ настояват да се актуализират заплатите на работещите в системата адекватно, съобразено с квалификацията и заеманата длъжност, както и с нарасналата инфлация през последната година.

"Уважаеми дами и господа,

Очакваме от Вас да се ангажирате и в кратки срокове да предприемете действия, с които да коригирате сериозните пропуски в заплащането на работещите в ЦСМП.

С тези си действия Вие ще запазите на работните им места служителите, които са част от националната сигурност на страната.

Не провокирайте недоволство сред редиците ни, ако искате българският гражданин, независимо дали е осигурен, или неосигурен, независимо дали е представител на правителството, или е социално слаб от малцинствена група, гостите на страната ни, да има кой да им се притече на помощ, да окаже медицинска помощ в условия на спешност!

При бездействие от Ваша страна, ще обсъдим по-нататъшните ни действия!

Надяваме се добронамерено да отговорите на нашите справедливи искания и очаквания", завършват от спешния център в своето протестно писмо до институциите.