В парламента "Продължаваме Промяната" и ГЕРБ-СДС си размениха остри реплики за това кой е виновен за казаното от Нидерландия "не" на пътя ни към Шенген. От ПП смятат, че хартиената бюлетина е причина Европа да не ни вярва. От ГЕРБ-СДС отвърнаха, че кабинетът "Петков" е сринал доверието. Председателят на парламента Вежди Рашидов коментира, че вече всички декларации са закъснели, съобщи БНТ.

"Започва обратното броене като политическа класа всички ние да създаваме истинска стойност и смисъл за тези, които са ни изпратили тук. За един месец ние върнахме България години назад страна с ръчното гласоброене. Нашето предизвикателство към вас сега - ще успеем ли да изпратим тази страна в бъдещето като започнем да гласуваме истински важните реформи", каза Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната".

"Тезата, че България не е допусната в Шенген заради хартиената бюлетина може да бъде определена само като шарлатания и то класическа шарлатания. Тази теза е обидна за цялото българско общество", подчерта депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Когато българският парламент разглеждаше декларацията за Шенген, когато беше времето да се разглежда тази декларация, когато беше подкрепена от абсолютно всички парламентарни групи, колегите от ПП напуснаха залата и сега - след дъжд качулка, сетили се да четат декларации за Шенген", отбеляза заместник-председателят на БСП Георги Свиленски.

"Ние се забавляваме повече със себе си, отколкото да се съберем да говорим за Шенген. Две-три години ние се самобичуваме, говорейки за корупция. От сутрин до вечер нашите медии говорят за убийства, за кражби, за катастрофи, за граница. Малко е късничко за това нещо", заяви председателят на Народното събрание Вежди Рашидов.