Оранжев код за силен вятър е издаден за 2 области на страната на 20 януари, показа справка в сайта на НИМХ. 

Кодът е за областите Габрово и Велико Търново. Там до обяд ще духа силен и поривист южен вятър - фьон с пориви 22-29 m/s. 

От НИМХ предупреждават за проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от наранявания от летящи предмети. Възможни са смущения в електроснабдяването. 

За областите Ловеч и Кърджали е в сила е жълт код за силен вятър и дъжд. В тези области през нощта и до обяд ще има силен и поривист южен вятър - фьон с пориви до 25 m/s. През деня значителни валежи от дъжд, които вечерта на 20.01 със застудяването ще преминат в сняг. 

За 10 области в страната е валиден жълт код за дъжд - Видин, Монтана, Враца, София град и област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. в тези области ще има валежи от дъжд, които вечерта на 20.01 със застудяването в планинската част от областта ще преминат в сняг. Количества за денонощието до 35 mm.

В областите Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Сливен, Шумен, Силистра, Търговище, Разград и Русе е в сила жълт код за силен вятър. Там ще духа силен юг-югозападен вятър с пориви 19-24 m/s.