По инициатива на ръководството на Окръжна прокуратура – София се проведе работна среща с представителите на редица институции в София област, предадоха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

В нея взеха участие магистрати от районните прокуратури и териториалните отделения към тях, областният управител и кметовете на 22-те общини на територията на областта, директорът на Областна дирекция на МВР гр. София, началниците на 11-те районни управления на МВР и на ГПУ – Калотина.

На срещата бяха обсъдени текущи и организационни проблеми, свързани с битовата престъпност, делата с предмет наркотични вещества и пътнотранспортните произшествия.

Окръжният прокурор Наталия Николова акцентира внимание на присъстващите върху въпроса за наличие на видеонаблюдение в районите на училищата, в неосветени пътни участъци и в зоните около пешеходните пътеки. Обсъден беше проблемът с лошата пътна инфраструктура на отделни места на територията на Софийска област като предпоставка за възникване на транспортни произшествия.

Представителите на местната власт бяха призовани да засилят бдителността на гражданите за предотвратяване извършването на измами сред по-възрастното население. Отношението по проблема взе и директорът на ОД на МВР гр. София.

От страна на представителите на местната власт беше изразена положителна оценка за инициираната среща. Отправени бяха предложения за продължаване на съвместната работа между местната, изпълнителната и съдебната власт в борбата с престъпността.

Предстои провеждане на подобни срещи и по места.