Окръжна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б.Б. (на 53 години), привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл. 116, ал. 1, т. 6, вр. чл. 115, ал. 1 и по чл. 339, ал. 1 от НК – умишлено убийство, извършено по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, и незаконно държане на огнестрелни оръжия и ловен патрон, съобщиха от Апелативната прокуратура – София.

В началото на м. декември 2021 г. обвиняемият Б.Б. бил на празненство в клуб в с. Боснек. Между него и Д.Б. възникнал скандал с отправяне на обидни реплики. Няколко дни по-късно той се извинил на опонента си.

Вечерта на 17.12.2021 г. по предложение на Д.Б. обвиняемият се присъединил към компания в дома му във видимо нетрезво състояние. Двамата мъже отново се скарали, което прераснало в сбиване.

Около 02,00 ч. Б.Б. напуснал къщата на Д.Б. По пътя към дома си решил да отмъсти за нанесения му побой. Прибирайки се, заредил ловна пушка, м. "Zastava“, и отново се върнал в дома на Д.Б. Оставил оръжието отвън, след което го помолил да излезе навън. Изчакал го на улицата непосредствено пред къщата.

Обвиняемият насочил пушката към Д.Б. и произвел изстрел срещу него. Пострадалият се опитал да избяга, но Б.Б. отново стрелял. Вследствие на огнестрелните рани в областта на гръдния кош и корема Д.Б. починал. Смъртта му настъпила бързо и била неизбежна.

Веднага след убийството обвиняемият напуснал местопроизшествието, като укрил огнестрелното оръжие в местността Одженица.

Извършителят на деянието е бил обявен за издирване и задържан няколко дни по-късно.

В хода на разследване на престъплението е бил извършен оглед на обитаваната от обвиняемия Б.Б. къща в с. Боснек, при който са били открити и иззети друга пушка, м. "Flobert“, и ловен патрон. Установено е, че обвиняемият нямал разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Предстои делото да продължи в съда.