Очаква се следващата седмица семействата на двете бебета, разменени в родилното, да предявят искове към болница "Шейново" за обезщетения, съобщава NOVA .

От "Шейново" са предложили размяната на децата да стане при тях, но са срещнали отказ.

А завеждащата неонатологичното отделение на болницата - д-р Донка Узунова, сподели, че е почувствала облекчение, след като е разбрала новината за размяната.

"Официално заявени претенции нямаме. Няма да скрия от вас, че обсъждахме такава възможност на срещата, която проведохме с адвокатите на двете семейства", заяви Вили Костадинова, адвокат на САГБАЛ "Шейново".

"За да се постигне споразумение, за да се реши спорът извънсъдебно, е необходимо да има съгласие на Столична община, която е принципал на болница "Шейново".  Днес разговарях и с двамата колеги, които представляват и двете семейства и помолих да пуснат в болницата, в деловодството, претенциите с размера, който претендират, така че очакваме началото на следващата седмица да ги имаме официално заявени", заяви още адвокат Костадинова.

"Независимо от негативните страни на ситуацията, независимо от тежестта - емоционалната и служебната, която всички изпитахме, облекчението е на лице и съчувствието ни сега преминава в най-добри пожелания към двете семейства. Надяваме се да намерят сили в себе си да се справят с подобна ситуация. Съществува едно чувство, че не си свършил нещо, както трябва или че е можело по-добре да го свършиш в определен етап от работата си. То скоро няма да премине и не трябва да преминава, защото ще ни подобри дейността занапред", каза д-р Донка Узунова, завеждащ отделението по неоанатология.