ВРЕМЕТО НА 08.11.2022

През нощта над Западна България облачността ще е значителна, а над източната половина от страната ще е предимно ясно, с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове на места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще е почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София около 6°, информира НИМХ.

Утре преди обяд облачността над страната ще е предимно значителна, на места в равнините ще е мъгливо. След обяд облачността ще се разкъса и намалее, в отделни райони до предимно слънчево време. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София около 15°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Преди обяд на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, по най-високите върхове ще превали слаб сняг. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

ВРЕМЕТО НА 09.11.2022, 10.11.2022 и 11.11.2022

В средата на седмицата повече слънчеви часове ще има в планините и планинските райони, а в равнинната част от страната на много места преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Вятърът ще е югоизточен, ще бъде слаб, временно и ще стихва. Минималните температури ще са малко по-ниски, дневните съвсем слабо ще се повишат. В четвъртък от северозапад ще започне увеличение на облачността, висока и средна, в петък над цялата страна ще е предимно облачно. Повишава се и вероятността за валежи. Вятърът ще стане северозападен, ще се усили и ще започне понижение на температурите.