Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Над Дунавската равнина ще има значителна ниска облачност, на места с мъгла. Преди обяд ще е почти тихо, около и след пладне ще се появи умерен до силен вятър от запад-северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 10°. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - често значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11° - 13°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, но ще е почти без валежи. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.