През нощта на места ще има превалявания, предимно от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област, но от север облачността ще започне да намалява. Северозападният вятър ще отслабне. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 2° и 3°, в София около минус 1°. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Христо Христов.

Утре в сутрешните часове на отделни места, главно в планинските райони все още ще има превалявания от сняг. Облачността ще бъде променлива. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София около 4°. 

Вечерта от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността, ще завали предимно сняг, който през нощта срещу събота ще обхване по-голямата част от страната.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до слънчево време. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има променлива облачност. Главно в сутрешните часове ще има превалявания от сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 8°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за февруари.

В събота ще бъде облачно, ветровито, с валежи от сняг. Значителни по количество ще са в Северна България и планините, където ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 3° и 8°. В неделя с ориентиране на вятъра от север ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат значително, максималните в по-голямата част от страната ще са отрицателни. Ще бъде предимно облачно, на отделни места ще има и слаби валежи от сняг. В понеделник застудяването ще продължи. В Западна България облачността ще се разкъса, вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. В източните райони ще се задържи с умерен и силен северен вятър, облачно, на отделни места със слаби превалявания от сняг. Минималните температури ще са от минус 13° - минус 14° на места в Западна България до минус 3° - минус 4° по Черноморието, а максималните ще са между минус 6° и минус 1°.