Швейцарската фирма "R&M България Производство“ бе отличена с награда "Работодател на годината 2022“ в категорията "Активни заедно“ на 19-ото издание на традиционния годишен форум, организиран от Агенция по заетостта, съобщиха организаторите. На събитието за награждаването присъстваха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, заместник-министрите Надя Клисурска, Наталия Ефремова и Емил Мингов и председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание Георги Гьоков.

Категорията "Активни заедно“ отличава работодатели, които в резултат на сътрудничество с Агенция по заетостта и бюрата по труда помагат на хора в нужда и в труден момент от живота.

Отличената фирма е ключов работодател за столичното бюро по труда "Сердика“ и е първата компания, която откликва на призивите за наемане на украински граждани след избухването на войната в Украйна.

Инициативата, която донесе отличието на "R&M България Производство“, бе подкрепата за украинското семейство Наталия и Олександр Крилови, които намират убежище в България. Благодарение на добрата работа и сътрудничество между швейцарската фирма и Агенцията по заетостта семейството вече шест месеца е част от екипа на компанията. Заедно с тях вече работят и още шестима украински граждани.