Обявена е обществена поръчката на стойност 254 016 лева за мост в аварийно състояние, информира АПИ.

Мостът над река Струма на третокласния път III-1006 Благоевград – Покровник е в аварийно състояние.Отворени са офертите за надзор при изграждането на нов мост над река Струма на път III-1006 Благоевград – Покровник. Офертите са осем.

Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение. На 24 октомври т. г. е подписан договорът с избрания след открита процедура по ЗОП изпълнител за проектиране и строителство на съоръжението - ДЗЗД "МОСТ ПОКРОВНИК", в което участват "Грома Холд" ЕООД и "ПЪТПРОЕКТ" ЕООД. Срокът за изготвяне и предаване на техническия проект е 90 календарни дни, разделен в три междинни етапа.

Срокът за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение е 300 календарни дни, който започва от откриване на строителната площадка с подписване на протокол 2А.

От обилните валежи в средата на декември м. г. и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на моста. Поради това е забранено движението по него. Трафикът преминава по обходен маршрут: по път III-106 Благоевград - Зелендол – път III-1061 Зелендол – Покровник – път III-1006 Благоевград – Покровник.