Адриан Антонов, който помете Ани и Явор на пешеходна пътека на столичния булевард "Сливница", се изправя пред съда. Припомняме, че инцидентът стана на 8 май миналата година. 

Обвинението е за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство. В момента той е с мярка "подписка" и забрана да напуска страната. 

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 2, алт. 2 и пр. 5, б. "б“, алт. 1, вр. ал. 1, вр. ал. 4, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК. Според обвинителния акт на 08.05.2023 г., около 00:17 ч., в гр. София, при управление на лек автомобил по бул. "Сливница“ с посока на движение от ул. "Мелник“ към бул. "Константин Величков“ и в района на кръстовището с ул. "Русе“, Адриан Антонов е нарушил правилата на движение по пътищата, като движейки се със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария М. и Явор С., и реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци. Деянието е извършено на пешеходна пътека и от него е настъпила смърт на повече от едно лице.