Окръжна прокуратура – Монтана приключи  действия по разследване по досъдебно производство и внесе в съда обвинителен акт срещу С.В. (на 22 години), привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 124, ал. 1, предл. 2 от НК – причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, съобщиха от Апелативната прокуратура - София.

Вечерта на 28 март 2020 г. в дома на С.В. в гр. Берковица се събрала компания. Мъжете разговаряли, слушали музика и консумирали алкохол. Около полунощ към тях се присъединил К.П. (на 31 години) във видимо нетрезво състояние.

Обвиняемият го попитал защо е дошъл, но въпреки това го почерпил с бира. Неканеният гост отправил обидни думи към домакина С.В. Стигнало се до напрежение, размяна на реплики и удари.

Компанията излязла навън. Вследствие на физическа разправа К.П. паднал на земята. Обвиняемият му нанесъл удари в областта на главата. Пострадалият изпаднал в безсъзнание, а обвиняемият и тримата свидетели се прибрали по домовете си.

Около 06,30 ч. сутринта свидетел открил лежащия в безпомощното състояние К.П. Екипът на спешна помощ транспортирал мъжа в болница. Въпреки проведеното лечение той не се възстановил и няколко дни по-късно починал.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.