Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност сирийски гражданин, предизвикал ПТП и по непредпазливост причинил телесна повреда на жена, съобщиха от СРП.

На 28.05.2023 г. около 09,20 часа при влизане в кръговото кръстовище на надлез "Надежда“, при управление на лек автомобил марка "Мазда“, обвиняемият М.Х. нарушил правилата за движение по пътищата като не съобразил скоростта с мократа настилка, изгубил контрол над колата и ударил с нея, намиращата се в ляво пешеходка. В следствие на удара по непредпазливост причинил на Р.М. средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма. М.Х. е управлявал лекия автомобил без да има необходимата правоспособност за това.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.3, пр. предпоследен, б. "а“, пр.2, вр. чл. 343, ал.1, б. "б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал.1, пр. 3 от НК.

М.Х. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия.