Общо трима са пострадалите полицаи, като единият от тях е с опасност за живота. Това съобщи пред журналисти гл. комисар Калоян Милтенов, директор на СДВР, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Двама са били извън полицейския бус, а тежко пострадалият полицай е бил вътре в буса, който е изчаквал на безопасно място, в готовност да се включи в полицейското преследване на мигрантите. Той не е бил препречил пътя им. Пострадали са още и четирима от мигрантите – сирийци, които са били в буса, обект на преследване. Те също са настанени в болница.

По информация на полицията, водачът на буса, пълен с 12 нелегални мигранти, е бил неправоспособен. Предполага се, че той е загубил контрол над управлението на автомобила, за да се случи ПТП-то. Засега няма данни ударът да е бил нарочно.

Инцидентът се е случил тази сутрин, на АМ "Тракия“, при Троянови врата, в посока София. Бусът с мигранти се е движил с доста висока скорост и е имал намерение да се качи на Околовръстния път.

Преследването на буса е продължило около 50 километра. Една патрулна кола го е следвала от тунел "Траянови врата", още една е тръгнала след него от Ихтиман.