Рано тази сутрин – около 5:10 часа, в близост до разклона за с. Равадиново, област Бургас, служители на РУ - Созопол са спрели за проверка л.а. "Ауди А3“, управляван от жена. Тя е отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, след което й е издаден талон за кръвна проба, но не се е явила в определеното медицинско заведение. По случая е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Установено е, че жената е младши полицейски инспектор в 02 РУ - Стара Загора. Служителката на МВР е къмпингувала на Златната рибка и е подала сигнал на 112 за възникнал скандал между лагеруващи. При пристигане на униформени от РУ-Созопол, тя се е държала арогантно с колегите си и се намесила при изпълнение на служебните им задължения. Управителят на къмпинга я изгонил, след което тя се качила на колата, във видимо нетрезво състояние. Малко по-късно е спряна за проверка.

По случая в ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство срещу служителката. Тя ще бъде временно отстранена от длъжност.

Припомняме, че един от приоритетите на МВР, който министър Иван Демерджиев отбеляза още при встъпването си в длъжност бе, че ръководството на министерството ще бъде взискателно спрямо работата на служителите и безкомпромисно по отношение на всяко допуснато от тях закононарушение.

“Ръководството на МВР няма да толерира подобни случаи и моментално ще взима мерки", заяви по повода министър Демерджиев.