Депутатите все пак решиха да удължат нулевата ставка за хляба. Първоначално корекцията бе предложена в Преходни и заключителни разпоредби на законопроекта за изменение и допълнение на Закона върху доходите на физическите лица, който обаче бе отхвърлен. 

Председателят на Бюджетна комисия Йордан Цонев обяви, че в пленарна зала има консенсус да бъде приета поправката. Той мотивира предложението с факта, че производителите се интересуват от тази преференция с цел предвидимост. Към момента нулевата ставка трябва да изтече в края на юни месец. Така тя мина в преходни и заключителни разпоредби на Закона за хазарта, като мярката ще влезе от 1 юли. 

Освен това Цонев предложи да бъде заложен таван на надценката, която магазините слагат на хлебните стоки. Парламентът настоя таванът да бъде до 15%. Цонев обясни, че производителите алармирали, че 60% от продажната цена на хляба е транспортни и търговски разходи, а 40% е себестойността на хляба. 

Цонев коментира, че е разумно Министерствата на икономиката и финансите да направят проучване за това какво е съотношението при формирането на цената на хляба, а тя да бъде представена на 50-ия парламент. Той каза, че тази надценка не е окончателна, ако не бъде ефективна, ще има предложение за промяна преди юли месец. 

Председателят на земеделската комисия Десислава Танева подкрепи предложените промени, но поиска да се допълни, че таванът на надценката да бъде за белия хляб, хляб тип "Добруджа" и типов хляб. По думите ѝ това са основните произвеждани и потрябвани типове хляб у нас.