През нощта над отделни райони в Югозападна България ще е предимно ясно. Над останалата по-голяма част от страната ще има значителна ниска облачност, на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина видимостта ще е намалена. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Боряна Маркова. Утре ще има предимно значителна облачност. На отделни места, главно в източната половина от страната, ще превали слаб дъжд. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните - между 3° и 8°, в София минимална около минус 1°, максимална около 4°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. На отделни места, главно в масивите от Централна България, ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Времето на 15.01.2023, 16.01.2023 и 17.01.2023

В неделя ще бъде почти тихо или със слаб вятър от южната четвърт. В равнинната част от страната сутринта ще има ниска облачност или мъгла, в следобедните часове видимостта ще се подобри, ще има и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, по-ниски във високите полета в Западна България, а максималните ще са между 5° и 10°. В понеделник облачността ще е разкъсана, в повечето райони предимно значителна, вероятността за валежи е малка. Вятърът от юг-югозапад в Източна България постепенно ще се усилва и ще започне затопляне. Във вторник ще преобладава облачно време; на отделни места, главно в южните и планинските райони ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се усили, температурите ще се повишават, особено в Източна България и районите, разположени близо до северните склонове на планините.