Днес облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд над по-голямата част от страната до предимно слънчево време. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Вектория Клещанова. Значителна ще се задържи в крайните южни райони и на отделни места там преди обяд все още ще превалява. Северозападният вятър ще отслабва и стихва, в Североизточна България преди обяд ще се задържи умерен до силен и  ще има условия за виелици и снегонавявания. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 2°.

В сутрешните часове по южното Черноморие ще е предимно облачно и на места все още ще превалява дъжд. Около и след обяд облачността и там ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа северозападен вятър, ще е предимно умерен, преди обяд на север – все още силен; след обяд ще отслабва и вечерта в повечето райони ще стихне. Максимални температури 2°-6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, на места главно в Родопите ще превалява сняг. След обяд облачността в повечето райони ще намалее да предимно слънчево време. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части - силен западен вятър. Ще е студено, с максимална температура на 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 6°, в Стара планина и по-ниски.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.