В сутрешните часове в Североизточна България все още на места ще превалява, но през деня облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от запад-северозапад, сочи прогнозата на НИМХ.

Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София – около 5°, а максималните - между 14° и 21°, в София - около 15°.

По Черноморието облачността ще е променлива, но сутринта по северното крайбрежие ще е все още значителна и на отделни места там също ще превалява. Вятърът ще се ориентира от запад и ще е умерен до силен. Максималните температури ще бъдат 15° - 19°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 14° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2 - 3 бала, сутринта по северното крайбрежие - до 4 бала.

В планините облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево. Само на отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, по върховете - слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

През нощта от югозапад ще започнат нови валежи, които във вторник ще обхванат цялата страна. Има повишена вероятност на места, главно в западната половина от страната, да са интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 13° и 18°.