През нощта и утре облачността ще е значителна, предимно висока. Привечер от югозапад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен, северно от планините - до силен и поривист южен вятър. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните ще са предимно между 19° и 24°. В София минимална - около 7, а максималната ще е около 20°, информира НИМХ.

Над Черноморието облачността ще значителна, предимно висока. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 19° - 21°. Температурата на морската вода е 16° - 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, предимно висока. Привечер над масивите от Югозападна България ще се увеличава и вплътнява, но ще е без валежи. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 8°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. 

ВРЕМЕТО НА 06.11.2022, 07.11.2022 и 08.11.2022

В неделя и понеделник ще има значителна облачност. В неделя в югозападната половина от страната ще има и валежи, на повече места в Рило-Родопската област, вятърът ще е до умерен от изток. В понеделник валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще се задържат сравнително високи, а дневните ще се понижат, през първия ден в Западна, а през втория и в Източна България. Във вторник вятърът още ще отслабне, в много райони и ще стихне. Облачността ще се разкъсва, в планинските райони и ще намалява, а в равнинната част от страната преди обяд на много места ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Температурите ще са близки до обичайните за първата половина от ноември, минималните - между 4° и 9°, а максималните - между 13° и 18°.