Днес над източната половина от страната ще се задържи предимно облачно, на места със слаби валежи сняг. В Западна България ще е без валежи, със значителни на места и облачността ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа до умерен северозападен, в Източна България силен северен вятър. Остават условията за виелици и навявания. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между минус 4° и 1°, в София – около минус 3°. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа силен северен вятър и ще има виелици. Максимални температури: между 0° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На меса ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Остават условията за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 8°, на 2000 метра - около минус 15°.