Нов скоростен антирекорд в София – мъж шофира по столичното Околовръстно шосе с почти 260 километра в час и го публикува в профила си в тик ток. Това се случва само пет дни след като срещу "Мис Силикон“ беше повдигнато обвинение за същата хулиганска проява на пътя.

На видеото се чува как мъжът зад волана извиква: "Хайде за bTV новините".

От профила на момчето зад волана – Николай Караасенов, става ясно, че той има четири фиша за липса на колан, за липса на шофьорска книжка в него или за превишена скорост на пътя. Вероятно той публикува тези си провинения, за да събира лайкове. Тази сутрин обаче в профила му в тик ток няма видими клипчета.

"Ако това наистина е Никола Караасенов, нека той да прояви смелост и следващият път, когато шофира с такава скорост, да си покаже и лицето. Няма защо да се притеснява. Той е безсмъртен. Шофира с 250-260 км/ч“, коментира поредната наглост на пътя Владимир Тодоров от Българката асоциация на пострадалите при катастрофа.

Той посочи също така, че няма да се умори да подава сигнали в прокуратурата, защото "дори да няма катастрофа, според НК това е хулиганска проява, извършена при управлението на МПС и се наказва с лишаване от свобода до три години“.

"При шофиране с тази скорост, ако се спука гума или някои реши да се преустрой, ще стане такава верижна катастрофа, че е възможно да има десетки загинали. Този младеж шофира с три пъти над допустимата скорост. Дори и да не се стигне до верижна катастрофа с много жертви, този човек няма да оцелее, ако се случи нещо непредвидено на пътя“, посочи още Тодоров.

Той се обърна към Столична община, към КАТ и към МВР с молба да се поставят камери за скорост по Южната дъга на София, предаде bTV.