Този път главни действащи лица бяха Георг Георгиев от ГЕРБ и Бойко Рашков от "Продължаваме промяната" (ПП). Повод за размяната на обидни реплики стана изказване на Георгиев, който обяви, че Рашков е бил чадър върху правителството на ПП, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Аз не съм бил чадър на никого. Аз, за разлика от вас, не съм целувал ръка, нито нещо друго, на никого. Не съм бил чадър на никой, но съжалявам, че не можах да бъда още по-голяма градушка върху вашия лидер", заяви Рашков.

След това на трибуната отново се появи Георг Георгиев. "Наздраве, пийнете си, господин Рашков. Вие сте червен комунистически следовател. Вие сте комунист и сте целували ръката на тези, които съсипаха държавата. Вие сте комунист и сте целували ръката на мафията, има снимки. Вие сте червен комунист". 

Тук председателстващият заседанието Росен Желязков изключи микрофона на съпартиеца си от ГЕРБ и обяви 10-минутна почивка.  

След почивката депутатът от ГЕРБ Маноил Манев реши също да се включи в скандала, като заяви: "Кой как се разпознава от тази трибуна, дали като дъжд или като златен дъжд - той си знае. Комунистически създания продължават да ръсят заплахи срещу хората и не им пука. Няма никога повече да се докопате до власт, защото това е престъпление срещу демокрацията!".