Проект на Постановление за определяне на нов размер на социалната пенсия за старост предстои да разгледа служебният кабинет на заседание днес, съобщиха от правителствената пресслужба. Проектът на Постановление за определяне на нов размер на социалната пенсия за старост се внася от министъра на труда и социалната политика.

В предварителния дневния ред на заседанието е и решението за отчуждаване на имоти във връзка с изпълнението на проекта за модернизация на железопътната линия София – Пловдив: железопътни участъци София – Елин Пелин и Елин Пелин – Септември, на територията на област София и Софийска област. А също така и проектът на Решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в държавния поземлен фонд.

В предварителния дневен ред е и проектът на решение за създаване на Постоянна междуведомствена комисия по въпросите на образователната дейност сред българите в чужбина. Очаква се служебният кабинет да одобри годишния отчет за дейността на Националната здравноосигурителна каса за 2023 година, както и годишния отчет за изпълнението на бюджета на здравната каса за миналата година.

Служебните министри ще обсъдят приемането на отчет за изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на страната, информираха още от правителствената пресслужба.