Готови сме в пълна степен, утре приключваме. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод подготовката на левицата за предстоящите местни избори, предаде репортер на "Фокус". 

"Миналата седмица на заседание на Националния съвет открихме 138 кандидати, утре всички останали", каза тя.

Нинова очерта и основните приоритети на кандидатите на БСП за развитие на градовете и селата: "Социална политика, създаване на общински предприятия, които да поемат комуналните услуги, особено внимание върху здравеопазването и образованието, особено в районите, където хората са лишени от такива услуги, чистотата с обществените поръчки, недопускане на корупционни схеми и други".

Относно качествата, които притежават кандидатите на петата политическа сила, тя каза следното: "Първо професионални, почти всичките ни кандидати са с добро образование, с познание в определена сфера. Второ, административна култура. Трето, социална чувствителност и четвърто, добра диалогичност, защото диалогът между местната и централната власт е изключително важен".

Левицата ще заложи както на млади, така и на по-опитни кандидатури. 

"Имаме много опитни колеги, ще имаме кандидати за седми пъти, но имаме съвсем млади и нови, които за първи път кандидатираме. Шарена палитра от мъже и жени, млади и опитни, но мисля, че всички са добри кандидати", каза тя.

Тя прогнозира, че заради участието на много партии в местния вот ще има много разнообразни общински съвети. Лидерът на БСП изрази притеснение, че това може да доведе до разпокъсаност при взимането на решения и създаване на възможност за купуване на гласове.