Беше грешка, че не внесохте бюджет. Първият изконен въпрос е именно бюджетът. Това каза Корнелия Нинова по време на консултациите, предаде репортер на "Фокус".

Тя упрекна държавния глава, че е било грешка, че служебният кабинет не е внесъл бюджет.

"С редовно правителство би станало по-добре, другият е внасянето му от служебния кабинет. Но какъв ще е той? Ние ще изчакаме, но имаме принципна политика по бюджет. Няма да подкрепим бюджет с покачване на данъци и замразяване на доходи, ние не сме готови да влезем сега в Еврозоната", допълни Нинова.

"Ние предлагаме закони като минималната работна заплата, която ще е 50% от средната за страната, да влезе в сила още от 1 юли, а да не се чака началото на 2024 година. Увеличаване на наказанието за пияни и дрогирани шофьори по пътищата, мигрантите, както и Закон за домашното насилие. Относно съдебната реформа предупреждаваме дали няма да внесем хаос с поправките, които приехме на първо четене в миналия парламент. Ще проведем вътрешно допитване, не е ново за нашата партия, когато се стигне до мандатите", каза още Нинова. 

По думите на Радев проблемът с бюджета е много сложен. "Трябва да се мисли и за инфлацията, но и за дългосрочната стабилност. Най-добре е да бъде внесен от редовното правителство, което да носи отговорност. Крайното решение за бюджета ще е на политическите партии", отговори Радев.