Що се отнася до Пеевски - не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. ПП-ДБ и ГЕРБ допуснаха той да стане формалният говорител, формалният премиер, той да решава проблемите и т.н. Да ви отговорят те защо го допуснаха това, при положение че двете политически формации имат нужното мнозинство. Те се предадоха. Това заяви категорично лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред журналисти, предаде репортер на "Фокус". Нинова се срещна с представители на 16 партии, с които си сътрудничили на местните избори.

Припомняме, че в неделя Делян Пеевски отправи критика към премиера Николай Денков относно почистването на затрупаните пътища със сняг като каза: "Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя".

Корнелия Нинова бе категорична, че левицата е опозиция на това правителство. "Така че дали Пеевски ще бъде негов говорител или Денков, за нас е все едно. Политиката му е сбъркана и знаете, че нашето искане за оставка и два вота на недоверие е категорично", добави тя и подчерта, че не се справят и не изпълняват собствената си програма като визира присъединяването на България към Шенген, Еврозоната и съдебната реформа. "По тяхната скала – двойка", отсече тя.

Лидерът на левицата обяви, че между първо и второ четене ще има алтернативен бюджет. От БСП в бюджета за догодина ще предложат социалния си пакет, но нещо по-различно, което предлагат този път, е да бъдат обложени печалбите на банките с по-висок данък и да се сложи таван на банковите такси.