Винаги сме били против предоставянето на оръжие на Украйна. Това е наша трайна позиция, принципна и последователна, каза в предаването "Лице в лице“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя отново повтори, че това би направило България страна в конфликта и е опасно за нас.

"Ние осъдихме агресията на Русия в Украйна, определихме я като война още от самото начало. Направихме всичко възможно да помогнем на украинците, бягащи от войната“, припомни Корнелия Нинова.

Тя заяви, че е била изненадана от позицията на "Български възход“, защото Стефан Янев преди изборите категорично е заявявал "не“ на оръжията, а днес изведнъж партията е била на обратната позиция.

"Тоест говоря за политическа нестабилност с плаващи мнозинства по най-важни въпроси за България“, каза Корнелия Нинова.

Връщането на хартиените бюлетини

"С връщането на хартиената бюлетина даваме право на хора, които не отиват да упражнят правото си на глас поради притеснение от машината, да го направят. Даваме равни възможности и на тези, които искат на машина, и на тези, които искат на хартия. Нашето предложение е не да махаме машините, а да има и машина, и хартия и всеки да прецени“, обясни лидерът на БСП.

"Вместо държавата, служби, МВР – всички да се хванем и да се справим с фалшифицирането на вота – този проблем го замазваме с друг. Машините и лишаване на част от хората от възможност да гласуват“, допълни Нинова.

Друг аргумент на БСП е, че има основателни аргументи в обществото за истинността на машинния вот.

За казуса със Съдебната охрана и престрелките с прокуратурата

"Не е редно това, което се случи. Разбирам, че това е психологически натиск. Това е опит за злепоставяне и това не се случва за първи път. Просто ми преля търпението. В рамките на няколко седмици идват за пореден път“, каза Нинова.

"Съдебна охрана, униформена полиция. Двама носят една призовка в 7 ч. сутринта в домовете на хората. Разбирам да се крия и да не могат да ме намерят. Защо?“, попита още тя.

Нинова обясни още, че се е срещнала с Иван Гешев не по този казус, а зарад "големи въпрос“, като този за борбата с досегашния модел на управление.