Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки само на част от пенсионерите е несправедливо. Винаги, при всякакви кризи и при правителства на различни партии и коалиции, всички възрастни хора са подпомагани да посрещнат светлите християнски празници. А днес, при тази инфлация, това беше още по-необходимо. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира решението на МС да даде 70 лв. добавка на пенсионерите, които се намират под линията на бедност.

"Оправданието на служебния кабинет, че няма приет бюджет за 2023 г., е цинично. Самото правителство не пожела да внесе такъв миналата година, въпреки нашето настояване. В същото време служебният кабинет на президента Радев увеличи броя на членовете на бордове и им вдигна тавана на заплатите. Те сега получават над 14 000 лв. на месец. За месец повече от средна пенсия за цяла една година. Оправданието, че няма пари, е абсурдно.

Кражбите от обществени поръчки и договори вървят с пълна сила. Хвалят се, че са преизпълнили приходната част на бюджета. Но справедливост и подкрепа за възрастните хора няма. И този път не са му виновни партиите", смята още Нинова.