Смятаме, че президентът подготвя такава (бел. от ред. - партия), още повече след вчерашните му думи. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в централата на партията във връзка с злоупотреби по време на управлението на служебните кабинети на президента Радев, предаде репортер на "Фокус“.

"Той потвърди, че има нужда такава алтернатива. Не е редно президент, докато е действащ президент, да прави партия. Не му е за първи път, укоримо е това поведение. Ако иска да прави партия, да напусне президентството, да оглави партия, да се яви на избори, да спечели гласове и да участва в изпълнителната власт", каза още лидерът на БСП.

"Другото е да се криеш зад врата на президентството и да инженерстваш поредния проект", допълни тя.

На брифинга БСП представи сигнали, внасяни от левицата до СГП, АП-София, главния прокурор Иван Гешев и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в последната 1 година, срещу служебните кабинети на Гълъб Донев

В сигналите са включени четири министерства и двама областни управители – на София и Хасково. По думите и ставало въпрос за далавери с обществени поръки, закупуване на имоти на ниски цени – държавни и частни такива.

От БСП са сигнализирали инспектората към ВСС, че прокуратурата не реагира в съответния срок.

"Отправяли сме 8 питания и сме правили 8 дискусии парламента за корупция", каза Нинова. Те са били свързани със закупуването на 365 високопроходими автомобили за държавните горски стопанства, контрабанден канал от Турция, свързан с областния управител на Хасково закупуване на имоти на ниски цени в София, договорът "Боташ“,  доставка на храни и напитки за българските затвори.

"Борисов, който пръв спомена и въведе "Пътят на Копринката, до момента се скри и думи не обелва. След като пръв заговори за "Пътят на Копринката", го призоваваме да докаже какво имал предвид преди време", коментира Нинова.

В сигналите на БСП обаче няма такива срещу съветника на държавния глава Николай Копринков и Сотир Ушев. В отговор на журналистически въпрос тя обясни, че Копринков не я интересува, но потвърди, че той е бил член на партийната организация по време на Георги Георгов.