Сглобката продава българския национален интерес през Конституцията. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от Стара Загора, предаде репортер на “Фокус"

"Досега това мнозинство записваше корупцията и кражбите в закони. В момента вдигнаха равнището през най-сериозния и висш закон в държавата, Конституцията, там продават българския национален интерес и суверенитет и си разпределят държавата на порции

Вчера чухме Борисов да твърди, че двойното гражданство при министрите ще остане. Това е абсурд - да управляват хора, които служат на интересите на два народа, е немислимо", заяви Нинова.

През Конституцията се опитват и да си разпределят регулаторите, добави тя.

“Това е увековечаване на това управление за години напред", смята Нинова за промените в Конституцията.

БСП няма да се откаже от вотовете на недоверие към правителството. Според лидерът на левицата това е начин да се даде знак към обществото за несъгласие с водените политики.

“Няма да се откажем от този инструмент, защото, макар и да не минава математически, сме сигурни, че по-голяма част от обществото чува и вижда нашите аргументи", каза тя.

БСП са против и отмяната на дерогацията: “Ние сме против да се съкращава срокът на дерогацията. Самият факт, че Европа позволи да ползваме тази дерогация, означава, че това е проевропейска политика. Ние се придържаме към нея", категорична е Нинова. 

На въпрос има ли сътресения в левицата, тя отговори, че такова нещо няма. Нинова не коментира дали може да бъде сменена от председателския пост. Призова да се изчака до октомври следващата година, когато ще се решава именно този въпрос.