Планът за убийството на БСП този път се провали. Това каза Корнелия Нинова в централата на БСП пред журналисти, предаде репортер на "Фокус". 

"През цялото време се внушаваше, че БСП е приключила като партия. Е, планът за убийството на БСП този път се провали. Не за първи път ни се случва да се създава партия-двойник в последните две години. Този път тази гъба-двойник е "Левицата". Планирано, организирано, подплатено с много финанси, с подкрепата на служебния кабинет, на много места областни управители, назначени от президента Радев работеха за "Левицата". Имаме доказателства за това, защото сме били в цялата страна. Бяха използвани държавни служители. Натиск върху хората в БСП да напускат БСП и да се присъединяват към "Левицата". Какъв е резултатът от това? Левицата е под черта, а БСП успя да съхрани досегашния си резултат", изтъкна тя.

"Искам да се обърна към всички тези хора, които през цялото време манипулираха общественото мнение и вярвайте ми, то влияеше - имат ли малко достойнство да излязат и да говорят искрено?", попита Нинова. 

"Наиграхте се, каквото можахте навредихте, върнете се в БСП. Ако сте искрени, че искате истинска лява политика, елате в БСП да я правим заедно", се обърна Нинова към "Левицата".

Това е първият коментар на БСП по повод изборите, след като партията реши да запази мълчание до момента.