Отиваме на нови избори. Това е нормалният край на един ненормален сговор. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на "Фокус".

"Борисов се страхува за себе си и затова изгаря всичко наоколо. Унижщи ПП-ДБ, изграя собственат аси група. Изгори Мария Габриел", допълни тя.

"Някои я наричаха царицата на шахматната му дъска, оказа се, че тя е една пешка, която той движи и дори принуди да излъже. Това е неговата цел - да не се възстанови Барселонагейт, чекмеджета", коментира лидерът на левицата. 

Според Нинова 49-ият парламент бил напълно изчерпан. Възможност за съставяне на правителство с останалите два мандата нямало според нея. Лидерът на БСП каза, че те БСП не е участвала в разговори за евентуално правителство с ПП-ДБ.

"Ако ПП-ДБ отново клекнат след вчерашната им проява, това вече е дъното на човешкото достойнство и на политическият морал. Тези хора вече нямат морал да управляват след всичко, което си казаха", заяви тя. 

Нинова смята, че резултатите от един предсрочни парламентарни избори могат да бъдат различни. Тя обаче добави, че каквото и да се случи в следващите дни, нямало смисъл "агонията да продължава", визирайки досегашното управление.