БСП няма как да подкрепи бюджета за 2024 г., защото в този бюджет няма политика, няма нищо. Да, има с над 1 млрд. лева повече за здравеопазването, но какво променя това? Здравноосигурените лица ще спрат ли да си доплащат в болниците? Болниците ще спрат ли да бъдат търговски дружества? Нищо не се променя, този бюджет не променя модела. Това заяви в ефира на bTV Корнелия Нинова.

"Това, което ни управлява в момента е АД – търговско дружество. Единият държи в акционерно дружество 37 акции, защото има например 37 депутати, другият 65 акции. Менкат си процентите и акциите“, каза лидерът на БСП.

По темата с избора на председател на Столичния общински съвет лидерът на БСП посочи, че има три варианта за действие.

Първият е принципен и това е да бъде избран най-възрастният общински съветник за председател, в момента не знам кой е той. Вторият вариант е безпринципният, който имам усещането, че наблюдаваме, а именно със скрити договорки. И третият вариант, радикалният, е нови избори за общински съветници. При всички положения трябва да се вземат бързи оперативни решения, посочи Корнелия Нинова и допълни, че от БСП няма да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев.