Ние резервна гума и резервен пръст на бутоните в парламента няма да бъдем, защото сме БСП. Защото сме партия с опит, идеология и програма. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в централата на партията, предаде репортер на "Фокус".

"Направихме достатъчно в желанието си да дадем на България стабилност, да дадем един бюджет, който да гарантира развитие на икономиката и социално спокойствие. Цял месец и половина ги чакаме. Сутрин - едно, на обяд - друго, вечерта - трето. Днес не получихме никаква ясна представа какво правителство с какви 5 задачи. Взехме решение, че прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи мандат - нито за участие, нито за подкрепа. Хаосът и лицемерието, което демонстрират не могат да продължават", заяви Нинова. 

"На нашето искане да не се изнасят оръжия за Украйна, ние сме за дипломация и мир. Това е едно от нещата, които поставихме в разговорите. Какво ни беше отговорено - всяка партия си има своите претенции, нека да си остане различна в парламента, но правителството ще прави това, което трябва - тоест ще се изнася оръжие за Украйна. Така ли? А това правителство с чие гласове е избрано. Тоест абсолютно задколисие", каза още тя.