"Написахме писмо до ОССЕ и ПАСЕ, защото служебни министри си позволяват да излизат в момента и да коментират процеси в БСП, да слагат етикети на партията.“ Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV.

Тя заяви, че още на предните избори ОССЕ е излязла с констатация за намеса в изборните процеси от страна на служебното правителство.

На въпрос не могат ли министри, част от БСП да говорят за партията, тя каза, че никой не ги е упълномощавал да го правят и ги покани да изразят мнението си на Национален съвет. 

"Но те не идват. Нека да дойдат на конгреси, да си кажат какво ги боли. А те идват, не са регистрират, за да провалят форума и за да може партията да отиде на избори“, смята още лидерът на левицата.

Тя коментира, че на конгреса през уикенда ще се обсъди както местните избори, така и парламентарните. По думите ѝ трябва да има промяна към модерно ляво и да се помисли за работещите хора.

Нинова обясни, че ще се обсъди и новата програма на партията.

Лидерът на БСП не се притеснява от новата левица. Напротив Нинова каза, че даже са поканени да обсъдят обединение за предстоящия прдсрочен вот през април.