Най-унизителното състояние на българския парламент, пълзящ фашизъм.Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента по повод случилото се в пленарната зала, предаде репортер на "Фокус“.

"Това, което се видя днес, е най-унизителното състояние на българския парламент, откакто той съществува. Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, към вас се обръщаме, това ли ви е евроатлантическият живот в България и европейски парламент. Това са основните виновници да се случи това, което видяхте днес“, заяви лидерът на БСП.

Нинова обясни защо водената от нея политическа сила не бе в зала и не се регистрира: "БСП е сериозна партия и не участва в такива неща“.

Тя смята, че слуилото се днес е инструмент за "помпане“, както на опозицията, така и на управляващото мнозинство.

"Това, което прави "Възраждане“ е имитация, защото те, ако искаха да се прекрати заседанието или да вземат участие в дебата, можеше да се изкажат. Какво правят вътре? Стоят пред трибуната, мнозинството ги намачка, тръгва си заседанието, говорят си от място, взимат се решенията. Това е план за взаимопомпане на националистите“, заяви Нинова.

Тя посочи, че в миналото това се е случвало с Волен Сидеров.

Нинова смята, че в парламента "пълзи фашизъм“. Тя бе критична към решенията за отмяната на таксата за пренос на газ и отпадането на дерогацията.

По темата с МОЧА БСП определя демонтажа като "варварщина". Петата политическа сила критикува отново и забраната за интервюто на Митрофанова.