ГЕРБ, "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Българския възход" и ДПС сътвориха безобразие вчера. Да е ясно кой блокира увеличението на минималната работна заплата от 850 лева и кой с предложенията си намалява работната заплата. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на Агенция "Фокус".

По думите ѝ БСП е предложила 50% от средната заплата да бъде минималната за 2023 г.

"Грижата ни са работещите бедни хора. На първо четене нашето предложение мина с пълна подкрепа, затова случилото се е политическо лицемерие", допълни Нинова.

"Днес блокираха да не може да се гледа Кодекса на труда в зала и беше отхвърлено всяко наше предложение. Ние ще се борим докрай. Обръщаме се към гражданите, за да знаят кой зад кого застава и кой за чии права се бори. Числото 850 лв. е очаквано повече от 6 месеца от работниците. Това е хаос с процедурни хватки - да се протака и отлага, да отидем без ръст на минималната заплата", посочи лидерът на БСП.

Тя допълни, че искат сериозен разговор по последователни позиции, но първо да си съберат мозъците и тогава ще седнат на официален разговор.