Движихте се не от висши цели, а от нисши страсти. Това беше много добре показано много добре в последните няколко седмици. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите за обявяването на първия мандат за неизпълнен, предаде репортер на "Фокус"

"Висшите цели - Шенген, еврозона, ПВУ и повишаване на качеството на живот на българите, се провалиха тотално", категорична бе тя. 

"Не може да просъществува такова управление, което се движи от нисши емоции -страхът на едната част от възмездие и алчността на другата част за власт. Резултатът е това, което виждаме днес", смята Нинова.

Тя бе категорична, че БСП няма да участва в никакви преговори или обсъждания за създаване на правителство в рамките на този парламент: "Няма да участваме разговори и да подкрепяме втори мандат. Не желаем да получаваме трети, защото смятаме, че този парламент е изчерпан. Не желаем да участваме в сглобки, договорки, задкулисие и всичко останало за деленето на проциите на властта".