Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред журналисти в НС, че е предложила на председателски съвет между партиите да се внесат допълнения и изменения в закона за удължаване на бюджета, входиран от служебното правителство. По думите й между първо и второ четене бюджетът ще бъде "подобрен", тъй като в сегашния си вид замразява доходите в условия на инфлация и като цяло води до още по-голямо обедняване.

"Имаме разбиране, ще разговаряме с другите партии между първо и второ четене. БСП ще представи социалния си пакет, целта е да помогнем на хората и да подкрепим бизнеса", каза Нинова.

Тя подчерта, че от особена важност е повишаването на минималната работна заплата, както и помощите за младите семейства и възрастните хора от уязвимите групи.

Нинова също така даде да се разбере, че този закон "няма да излезе във вида, в който е влязъл в Народното събрание.

Нинова каза още, че дебатите по бюджета и дебатите по съставяне на правителство са две коренно различни теми и призова да се разграничават.

Това не е мнозинство за правителство. Оставаме на нашата позиция, че няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", поясни тя.