Общинският съветник от групата на "БСП за България" Николай Велчев входира питане до кмета Йорданка Фандъкова за изоставени помещения на метростанция "Джеймс Баучер" в район "Лозенец". Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той отбелязва, че повече от 8 години те стоят неизползвани и по този начин Столична община губи хиляди левове. А изграждането им е струвало над един милион лева от парите на софиянци. 

"Тези помещения нито генерират приходи, нито се използват за някаква обществено полезна дейност, пише Николай Велчев в питането си до кмета. - Граждани твърдят, че там е трябвало да има театър, но такъв към момента не е изграден. Недопустимо е в продължение на толкова години да се проявява безстопанственост".

В тази връзка общинският съветник от БСП пита Йорданка Фандъкова какво е виждането й за ефективно използване на подобни имоти и защо след като са проектирани и изградени, не са предприети стъпки те да генерират приходи, особено в трудната ситуация за градския транспорт в столицата в момента.

"Ако целта на изграждането на тези помещения е била да се използват за нуждите на общината или за някаква обществено полезна дейност, защо помещенията стоят празни и в какви срокове този факт ще бъде променен", пита още Николай Велчев.